Get in touch
© 2022 Format Architecture Office, PLLC
FAO Projects

SOHO Office

In Progress

A narrow floor plate gets a light filled reorganization.

Overview

This 2,000 sf office renovation for a development firm presented the challenge of fitting all programming requests into a long narrow floor plate. The client found previous open office layouts to be distracting and inefficient for their team, and the sensitive nature of their business dealings was best served by a series of private offices.

To maximize access to natural light throughout the floor, the main circulation spine runs along the window wall, and allows for pockets of space outside of each glass fronted office to act as a collaborative zone without sacrificing privacy. A dark gray reception zone collects entry, restrooms, kitchen, and a large conference room together. Contrasted against the lighter toned workspaces beyond, this front zone evens out the otherwise narrow proportions of the floorplate.

Services

Architecture,  Design,  Permits + Approvals

Location

New York, NY

Client

Astral Weeks Development

Status

completed 2022
Photos Coming Soon

Type

Commercial, Office